Agenda

Zoek naar activiteiten

Loflied der Verzoening

23/11/2020 Een indrukwekkend concert van componist en trappistenmonnik Kris Oelbrandt, uitgevoerd door professionele klassieke musici en zangers. Indringende spirituele muziek die de aloude band tussen de wereldreligies uitlicht en bekrachtigt.

Inspirerende Groene Spiritualiteit - monnik Thomas Merton

10/12/2019

Wandeling langs oude stadskloosters

08/12/2019 Bijzondere ontdekkingstocht met gids langs het rijke Haarlemse kloosterverleden.

Serie Monnikenwerk: Jonge Augustines Nadia Kroon

09/01/2020 Neem een kijkje in de kloosterkeuken met diverse lezingen en andere activiteiten over de rijke traditie van kloosters en monniken: Monnikenwerk.

Serie Monnikenwerk: Traditionele monnik Bernard Zweers

23/01/2020 Neem een kijkje in de kloosterkeuken met diverse lezingen en andere activiteiten over de rijke traditie van kloosters en monniken: Monnikenwerk.

Serie Monnikenwerk: Franciscaan Ronald Putman

06/02/2020 Neem een kijkje in de kloosterkeuken met diverse lezingen en andere activiteiten over de rijke traditie van kloosters en monniken: Monnikenwerk.

Mediterend Bijbellezen

Elke maand Leer bijbellezen als de monniken. Onder begeleiding train je jezelf in de eeuwenoude methode 'Lectio Divina'. Als vanzelf komen oude Bijbelverhalen opnieuw tot leven. Vanaf 30 september.

Stiltemeditatie maandag 09:00

Elke week op maandag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere maandagochtend in het koor van de Grote- of St. Bavokerk. Aanvang 9.00uur einde 9.25uur.

Stiltemeditatie maandag 17:30

Elke week op maandag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere maandagmiddag in de Lutherse Kerk. Aanvang 17:30 uur, einde 17:55 uur.

Stiltemeditatie dinsdag 08.30

Elke week op dinsdag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere dinsdagochtend in de Fonteinkerk. Aanvang 8.30uur, einde 8.55uur. Voor ieder die onderweg naar station en werk is of in de buurt woont.

Stiltemeditatie woensdag 09:00

Elke week op woensdag. Voor een stiltemoment halverwege de week ben je van harte welkom in de bijzondere Doopsgezinde Kerk midden op de Grote Houtstraat. De ingang is bij expositieruimte De Gang, Grote Houtstraat 43, naast de Winkel van Jansje. De deur is open tot 09.00 uur, einde 09:25 uur.

Stiltemeditatie donderdag 08:30

Elke week op donderdag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere donderdagochtend in de Fonteinkerk. Aanvang 08:30 uur, einde 08:25 uur.

Stiltemeditatie donderdag 09.00

Elke week op donderdag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere donderdagochtend in de meditatieruimte van trainingscentrum HOF20. Aanvang 9.00 uur, einde 9.25 uur.

Stiltemeditatie vrijdag 09:00

Elke week op vrijdag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je kunt iedere vrijdagochtend vrij inlopen in de Oosterkerk aan de Zomerkade. Aanvang 9.00 uur, einde 9.30 uur.

Bijbel lezen in gewone taal

Elke week op dinsdag. Lees samen met anderen uit de bijbel. Er is geen voorbereiding nodig en iedereen is welkom.

Spreekuur met een dominee

Elke week op dinsdag. Leg je vragen voor over het geloof, praat over het leven, lucht je hart. Het kan bij dit inloopspreekuur met dominee Johan Schelling. Dinsdag tussen 9:00 en 10:30 uur.

Antonius Kookt - Maaltijd en ontmoeting

Elke twee weken

Stilte inloop Groenmarktkerk

Elke dag Elke werkdag van 14:00 - 16:00 uur kun je vrij inlopen in het stiltecentrum van Groenmarktkerk. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte.

Stilte inloop Josephkerk

Elke week op zaterdag. Loop binnen in de Sint Josephkerk voor stilte en een moment van aandacht of een kaarsje. Elke zaterdag, BEHALVE DE 2e ZATERDAG VAN DE MAAND!

Boekbespreking: Tara Westover 'Leerschool' (VOL)

08/11/2019 'Ik wil in mijn eigen hoofd wonen' Tara Westover schrijft het aangrijpende verhaal van haar opvoeding in een streng mormoons en zeer geïsoleerd gezin in Idaho (VS).

Boekbespreking: Stefan Hertmans 'De bekeerlinge' (VOL)

13/03/2020 Een sterke vrouw in een donkere eeuw