Agenda

Zoek naar activiteiten

Stiltemeditatie maandag

Elke week op maandag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je bent welkom iedere maandagochtend in het koor van de Grote- of St. Bavokerk. Aanvang 9.00uur einde 9.25uur.

Stiltemeditatie dinsdag

Elke week op dinsdag. In de Fonteinkerk (Frans Halsplein) kun je elke dinsdag om 8.00 uur terecht voor 25 minuten stilte. Om 8.30 uur sta je weer buiten. (Tussentijds is de deur dicht!) Voor ieder die onderweg naar station en werk is of in de buurt woont.

Stiltemeditatie woensdag

Elke week op woensdag. Voor een stiltemoment halverwege de week ben je van harte welkom in de bijzondere Doopsgezinde Kerk midden op de Grote Houtstraat. De ingang is bij expositieruimte De Gang, Grote Houtstraat 43, naast de Winkel van Jansje. De deur is open tot 09.00 uur, einde uiterlijk 9.30 uur.

Stiltemeditatie vrijdag

Elke week op vrijdag. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte. Je kunt iedere vrijdagochtend vrij inlopen in de Oosterkerk aan de Zomerkade. Aanvang 9.00 uur, einde 9.30 uur.

Stilte inloop Groenmarktkerk

Elke dag Elke werkdag van 14:00 - 16:00 uur kun je vrij inlopen in het stiltecentrum van Groenmarktkerk. Zoek de rust, vind jezelf in de stilte.

Stilte inloop Josephkerk

Elke week op zaterdag. Loop binnen in de Sint Josephkerk voor stilte en een moment van aandacht of een kaarsje. Elke zaterdag, BEHALVE DE 2e ZATERDAG VAN DE MAAND!

Bijbel lezen in gewone taal

Elke week op dinsdag. Lees samen met anderen uit de bijbel. Er is geen voorbereiding nodig en iedereen is welkom.

Musilenzio

13/01/2019 Muziek in stilte, stilte in muziek. Klassieke concerten afgewisseld met stiltemomenten.

Cursus Kloostermeditatie

05/04/2019 Leer mediteren als de monniken en nonnen. Tijdens 4 bijeenkomsten maak je kennis met de eeuwenoude meditatievorm uit het kloosterleven: 'Lectio Divina'. Speciaal voor de christelijke Veertigdagentijd, dé tijd voor stilte en inkeer.

Kreuzweg – een passie

24/03/2019 'Kreuzweg' is geen concert of voorstelling, maar een beleving, gericht op stilte en meditatie. Zondagmiddag 24 maart om 15:00 zullen de Finse violiste Kirsti Apajalahti en pianist-componist Jan Marten de Vries dit passiestuk over het lijdensverhaal uit de bijbel op een bijzondere manier uitvoeren, als gelopen kruisweg in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.

Lezing: 'Heilige onrust' door prof. dr. Frits de Lange

12/04/2019 Je hebt het besef dat er iets groters of sterkers is dan jezelf, maar je kunt het moeilijk onder woorden brengen. Je hebt misschien vroeger een kerkelijke opvoeding gehad, maar hebt de kerk verlaten, of je weet niets af van kerk en geloof. En toch is er ergens die onrust, diep in jezelf. Prof. dr. Frits de Lange noemt het een Heilige Onrust.