Stiltemeditaties

Steeds meer mensen hebben behoefte aan stilte. Even los zijn van het dagelijkse ritme en de stress die studie en werk met zich meebrengen. Soms is het tijd om orde in de chaos te scheppen en tot jezelf te komen om te ervaren wat er echt toe doet. Kom naar een van de historische panden die Haarlem rijk is en ervaar de stilte in een van de stiltemeditaties die het Stadsklooster organiseert

Het Stadsklooster Haarlem (SKH) is een uniek concept dat anders dan andere stadskloosters in Nederland niet op één plek is gevestigd, maar door de stad heen beweegt. Organisaties die zijn aangesloten bij het Stadsklooster Haarlem hebben gezamenlijk één doel: mensen inspireren door activiteiten te organiseren die je raken op het gebied van stilte, aandacht en schoonheid. De stiltemeditaties zijn corona-proof. Met kleine aanpassingen is het op bijna alle plekken goed mogelijk voldoende afstand te houden. Je bent van harte welkom om de chaos te ontvluchten in een van de historische gebouwen die Haarlem rijk is.Stilte

Stilte is je smartphone uitzetten, je mond houden en je niet af laten leiden door wat er om je heen gebeurt, maar je concentreren op jezelf. Op zo’n moment kom je allerlei gedachten tegen. 

Aandacht

Aandacht is concentratie. Als een lichtstraal in het donker die zich richt op een voorwerp, dier of mens. Of als in een microscoop, waarbij je onder het glaasje zorgvuldig naar het leven kijkt. 

Schoonheid

Schoonheid is ontroerd raken door iets overweldigend moois. Gemaakt door een begaafde artiest, musicus, architect of choreograaf. Schoonheid is ook zomaar, onverwacht, op een willekeurige plek.