Stiltemeditaties

Een half uur stilzijn en tot jezelf komen kan in de Grote of St.-Bavokerk (maandag), de Fonteinkerk (dinsdag en donderdag), de Doopsgezinde Kerk (woensdag),  Hof 20 (vanaf september), de Ontmoetingskerk (donderdag), bij de Oosterkerk (vrijdag) en dagelijks in de Groenmarktkerk.

De stiltemeditaties zijn corona-proof. Met kleine aanpassingen is het op bijna alle plekken goed mogelijk voldoende afstand te houden. Je bent van harte welkom om de chaos te ontvluchten in een van de historische gebouwen die Haarlem rijk is.Stilte

Stilte is je smartphone uitzetten, je mond houden en je niet af laten leiden door wat er om je heen gebeurt, maar je concentreren op jezelf. Op zo’n moment kom je allerlei gedachten tegen. 

Aandacht

Aandacht is concentratie. Als een lichtstraal in het donker die zich richt op een voorwerp, dier of mens. Of als in een microscoop, waarbij je onder het glaasje zorgvuldig naar het leven kijkt. 

Schoonheid

Schoonheid is ontroerd raken door iets overweldigend moois. Gemaakt door een begaafde artiest, musicus, architect of choreograaf. Schoonheid is ook zomaar, onverwacht, op een willekeurige plek.