Terug naar overzicht

Stilte Festival Film: Into great silence

Een film over bewustzijn en absolute aanwezigheid. Dit evenement is onderdeel van het stiltefestival dat georganiseerd wordt door het Verhalenhuis Haarlem.

La Grande Chartreuse ligt diep in de Franse Alpen, en is een van de meest ascetische kloosters ter wereld. In 1984 vroeg de Duitse filmmaker Philip Gröning de kartuizer orde toestemming om een documentaire over hen te maken. Ze schreven dat ze daarover moesten nadenken. Zestien jaar later waren ze er klaar voor – een unicum voor dit moederklooster van de kartuizers dat nooit buitenstaanders toelaat.

Gröning woonde zes maanden bij de monniken, en filmde hun dagelijkse gebeden, taken, rituelen en zeldzame bezoeken buitenshuis, zonder gebruikmaking van crew, kunstmatige verlichting, muziekscore en voice-over. De monniken betrachten achttien uur per dag stilte. Door te leven in stilte en eenzaamheid proberen ze zo dicht mogelijk bij God te komen. Grönings observerende film is één grote onderdompeling in dit transcendente kloosterleven. Wat in de stilte overblijft is heel elementair: tijd, ruimte en licht. Grönings meesterwerk is dan ook meer meditatie dan documentaire, een film over bewustzijn en absolute aanwezigheid. Puurder kan cinema bijna niet worden.

Zaterdag 24 oktober, 20.00 uur
Toegang: normaal €6 / bioscoopstoel €7,50

Verhalenhuis Haarlem
van Egmondstraat 7
2024 XL   Haarlem-Noord
06 – 24 75 76 28 
info@verhalenhuishaarlem.nl

LET OP
– Vanwege de Corona maatregelen is kaartverkoop aan de zaal niet meer toegestaan.
– Gereserveerde kaarten zijn alleen geldig als deze met iDeal zijn betaald.
– Als u voor meerdere mensen tegelijk reserveert dan gaan wij er van uit dat u naast elkaar mag zitten en delen wij u als zodanig in op ons stoelenplan.
– Als u niet naast elkaar mag zitten, maak dan aparte reserveringen. Dank u wel voor uw medewerking!

https://verhalenhuishaarlem.nl/event/stilte-festival-into-great-silence/

Delen:

Datum

24/10/2020 van 20:00 tot 21:30

Locatie

Verhalenhuis Haarlem


Thema

Film en muziek