Start stiltemeditaties vanaf Pinksteren

Vanaf maandag 8 juni ben je na lange tijd weer van harte welkom in de Grote, of St- Bavokerk (maandag), de Fonteinkerk (dinsdag), de Doopsgezinde Kerk (woensdag), de Fonteinkerk Hof 20 en de Ontmoetingskerk (donderdag).
Bij de Oosterkerk, op vrijdagmorgen gaan vanaf  de week van 1 juli de deuren weer open. 

Eigenlijk waren de stiltemeditaties altijd al bijna corona-proof. Met kleine aanpassingen is het op bijna alle plekken goed mogelijk voldoende afstand te houden. Zingen en zelfs praten deden we toch al niet. Van harte welkom dus.

Vanaf 8 juni is ook de Grote, of St- Bavokerk in Haarlem Centrum weer geopend voor bezoekers en toeristen.
In de De Groenmarktkerk kun je elke werkdag en zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur binnenlopen voor stilte.
De komende weken is ook de Ontmoetingskerk in Haarlem-Schalkwijk op werkdagen open van 12.00 uur-14.00 uur.Stilte

Stilte is je smartphone uitzetten, je mond houden en je niet af laten leiden door wat er om je heen gebeurt, maar je concentreren op jezelf. Op zo’n moment kom je allerlei gedachten tegen. 

Aandacht

Aandacht is concentratie. Als een lichtstraal in het donker die zich richt op een voorwerp, dier of mens. Of als in een microscoop, waarbij je onder het glaasje zorgvuldig naar het leven kijkt. 

Schoonheid

Schoonheid is ontroerd raken door iets overweldigend moois. Gemaakt door een begaafde artiest, musicus, architect of choreograaf. Schoonheid is ook zomaar, onverwacht, op een willekeurige plek.