Terug naar overzicht

Stadsklooster Haarlem bezint

In de online reeks ‘Stadsklooster Haarlem bezint’ duiken we in oude bronnen en verhalen op zoek naar antwoorden op hedendaagse vragen. Luister mee... we heten je graag welkom in het gesprek!

Lijden of leiden? Het coronavirus heeft invloed op onze feestdagen, vakanties, verjaardagen en andere gezamenlijke activiteiten. Dankbaarheid en frustraties wisselen elkaar af. We klagen, en noemen onszelf inmiddels #coronamoe. Maar we zijn ook steeds blijer met de kleine dingen in het leven, zoals de eerste zonnestralen in februari. Hoe ervaar jij de tijd van nu? Zou de coronacrisis kunnen uitgroeien tot een vernieuwing van jezelf? Kan 2020-2021 óók voelen als een jaar van bevrijding? Stadsklooster Haarlem bezint.

In de online reeks ‘Stadsklooster Haarlem bezint’ duiken we in oude bronnen en verhalen op zoek naar antwoorden op hedendaagse vragen. De Veertigdagentijd is in de christelijke traditie een periode die voorafgaat aan Pasen. Deze 40 dagen zijn bedoeld als een tijd van bezinning. Deze maand wordt het paasverhaal uit de Bijbel in een nieuw daglicht gezet. Want al eeuwenlang komen mensen daardoor tot bezinning en in beweging. Luister mee... we heten je graag welkom in het gesprek!

Je vindt hier de Instagrampagina van Stadsklooster Haarlem.

Delen:

Datum

15/03/2021 van 20:00 tot 20:30

Locatie

Fonteinkerk


Thema

Studies en lezingen