Terug naar overzicht

Serie Monnikenwerk: Franciscaan Ronald Putman

Neem een kijkje in de kloosterkeuken met diverse lezingen en andere activiteiten over de rijke traditie van kloosters en monniken: Monnikenwerk.

Geboren (1970) en opgegroeid in de buitenwijk van Utrecht, raakte  Roland Putman al vroeg vertrouwd met diversiteit van de multiculturele samenleving.

“Als ik denk aan de kerk, dan is het vooral aan wat er omheen gebeurde; de activiteiten waarin kinderen en jongeren uit diverse vaak gebroken gezinnen met elkaar een goede tijd hadden. Jezus sprak mij aan om ruimte voor anderen te maken, voor het geluk waartoe God ons roept.”

Als priester miste Putman de tijd voor de kansarmen. Door de franciscanen leerde hij de vanzelfsprekende zorg voor de sámenleving vanuit een leven in gebed en stilte. Inmiddels woont hij met andere broeders en zusters in een ‘nieuw’ stadsklooster in Den Bosch. Naast zijn parochiewerk, gaat hij als vredeswerker naar militaire bijeenkomsten en loopt hij als vrijwilliger mee in het straatpastoraat. Dagelijks is hij met de fiets onderweg en onderweg ontstaan vaak de mooiste ontmoetingen.  Hij blijft zich verwonderen hoe God juist in onze kwetsbaarheid en beperkingen ons aanspreekt en ontwapenend en heilzaam in onze wereld nabij is.

Toegangsprijs: €5,-
Meer informatie en reserveren: https://verhalenhuishaarlem.nl/event/franciscaan-ronald-putman/

Delen:

Datum

06/02/2020 van 20:00 tot 22:00

Locatie

Verhalenhuis Haarlem


Thema

Studies en lezingen