Terug naar overzicht

Opening seizoen: Kloosterwandeling en Stilteconcert

Op 26 september 2021 start ons seizoen met een kloosterwandeling en stilteconcert.

We starten ons seizoen met een hele mooie dag: op zondag 26 september kun je mee met een kloosterwandeling door de stad, verzorgd door Gilde Haarlem. Aansluitend kun je genieten van een Stilteconcert door ensemble Paradiso.

Kloosterwandeling door Hans van Roode
Zondag 26 september | start: 14.00 uur bij Oude Groenmarkt 7 – einde: 15.30 uur bij de Groenmarktkerk (Nieuwe Groenmarkt 14) | Tickets: 5,-p.p. (cash voldoen bij aanvang). Reserveer je plek.

Laat je verrassen door de rijke kloostergeschiedenis van Haarlem. Rasverteller Hans heeft een mooie route voor je uitgestippeld en staat stil bij gebouwen die vroeger dienden als klooster. Ook wordt er verhaald over de vroegere waarden van een klooster in een stad.

Stilteconcert met Andre Heuvelman (trompet), zijn ensemble Paradiso en de Haarlemse schrijver/verteller Cherry Duyns
Zondag 26 september 2021, 16.00 uur, Groenmarktkerk (Nieuwe Groenmarkt 14) | Tickets: 10,- p.p. Reserveer je plek.

In dit stilteconcert neemt ensemble Paradiso je samen met de Haarlemse redacteur, filmmaker en schrijver Cherry Duyns mee op een muzikale reis die je raakt.

Ensemble Paradiso bestaat uit: Andre Heuvelman (trompet), Henry Kelder (piano), Wilmar de Visser (contrabas) en Frans de Rond (live electronics).

Ervaar wat stilte tijdens een concert doet met jouw beleving. Alleen de muziek en de poëzie vertellen deze middag hun verhaal. Er is geen applaus en geen ruis. Uit respect voor de kracht van de muziek en het verhaal die blijven naklinken in deze mooie kerk.

Na afloop van het concert is het mogelijk om Duyns nieuw uitgekomen boek 'Afscheid' te kopen en/of te laten signeren en een drankje te nuttigen (bij voorkeur cash voldoen.) 

Reserveren:
Je kunt voor zowel de kloosterwandeling als het stilteconcert, of een van beiden, reserveren door te klikken op deze LINK 

Delen:

Datum

26/09/2021 van 14:00 tot 17:30

Locatie

Groenmarktkerk


Thema

Stilte en muziek