Locaties

Op zoek naar stilte? Een plek om tot rust te komen, te luisteren naar muziek, de dagelijkse sleur te doorbreken en tot jezelf te komen? Op de volgende plaatsen staat de deur voor je open.Grote of Sint-Bavokerk

Groenmarktkerk

Fonteinkerk

Doopsgezinde kerk

Kloostergangen

Tussen 1287 en 1296 moet dit Dominicanenklooster gesticht zijn. Een deel van dit voormalige klooster is geïntegreerd in de gebouwen van het stadhuis. Achter de Pandpoort zijn nog altijd de kloosterhof en de kloostergang te zien.

De Pletterij

De Pletterij is het debat- en cultuurpodium van Haarlem. Bovendien werken en vergaderen er zo'n twintig organisaties. De naam herinnert aan een vroegere, industriële bestemming van het gebouw.

Brandmeesterʼs

Brandmeester’s is gevestigd in een mooi pand in één van de Gouden Straatjes van Haarlem. Voorheen was dit monumentale pand een bekende dansschool van de familie Martin. Brandmeester’s opende hier in 2001 haar deuren.

Zang en Vriendschap

Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap is opgericht op 20 februari 1830. Het is het langst bestaande mannenkoor van Nederland en heeft een rijke historie.