Terug naar overzicht

Kreuzweg – een passie

'Kreuzweg' is geen concert of voorstelling, maar een beleving, gericht op stilte en meditatie. Zondagmiddag 24 maart om 15:00 zullen de Finse violiste Kirsti Apajalahti en pianist-componist Jan Marten de Vries dit passiestuk over het lijdensverhaal uit de bijbel op een bijzondere manier uitvoeren, als gelopen kruisweg in de Doopsgezinde Kerk in Haarlem.

Het totaalproject bestaat uit nieuw geschreven muziek en daarbij veertien geschilderde kruiswegstaties, verbeeldingen van het lijdensverhaal uit de Bijbel. De originele schilderijen zullen door het gebouw heen opgesteld staan. Deelnemers lopen er in stilte langs om bij elke statie te blijven staan. Daar klinkt de muziek als moment van meditatie. De muziek is in 2018 geschreven door Jan Marten de Vries, cantor van de doopsgezinde gemeente Haarlem. De schilderijen, uit 2019, zijn van kunstenaars Auke de Vries en Ruth Taylor. Toegang vrij.

Voorafgaande, om 10:30, wordt Kreuzweg in de doopsgezinde kerk als kerkdienst gepresenteerd als live muziek met geprojecteerde kunstwerken. Lees hier op Nieuwwij over de achtergronden van de componist Jan Marten de Vries.

Afbeelding: Jan Marten de Vries en Kirsti Apajalahti. (Foto: Auke de Vries.)

Delen:

Data

24/03/2019 van 15:00 tot 16:15
24/03/2019 van 10:30 tot 11:45

Locatie

Doopsgezinde kerk


Thema

Stilte en muziek