Terug naar overzicht

KLOOSTERMAALTIJD (voeding voor de ziel)

Dit jaar organiseren we twee maaltijden, op maandag 16 maart a.s. en op maandag 12 oktober a.s.

Stadsklooster Haarlem vraagt aandacht voor belangrijke waarden als stilte, schoonheid en aandacht en nodigt uit tot bezinning in deze onstuimige en verwarde tijden. Een van de activiteiten waarmee het Stadsklooster Haarlem zich wil onderscheiden is de Kloostermaaltijd. De maaltijd is al eeuwenlang het moment voor ontmoeting en gesprek. Doel van de avonden is de bezoeker 'gevoed' naar huis te laten gaan of als pelgrim de reis verder te laten vervolgen.

Dit jaar organiseren we twee maaltijden in De Kloosterkeuken, op maandag 16 maart a.s. en op maandag 12 oktober a.s.
Er is plaats voor maximaal 40 bezoekers. Het betreft een driegangenbuffet. Kosten voor deze maaltijd zijn € 25,00 inclusief koffie en thee.

De aftrap van deze kloostermaaltijden is op maandag 16 maart 2020 in de Kloosterkeuken met als speciale gast Thomas Hontelez.
Hontelez is religiewetenschapper en docent levensbeschouwing. Hij liep in 2014 een pelgrimstocht van Nijmegen naar Istanbul. Sindsdien is pelgrimeren een wezenlijk onderdeel van zijn leven en begeleidt hij tochten voor de Franciscaanse Beweging. Hij is nauw betrokken bij de Walk of Wisdom, een eigentijds pelgrimsritueel. Over zijn ervaringen schreef hij het boek "Wandelen naar wijsheid'.

OPGAVE VIA: info@stadskloosterhaarlem.nl

 

 

 

Delen:

Datum

16/03/2020 van 18:00 tot 20:00

Locatie

De Kloosterkeuken


Thema

Maaltijden