Terug naar overzicht

Boekbespreking: Tara Westover 'Leerschool' (VOL)

'Ik wil in mijn eigen hoofd wonen' Tara Westover schrijft het aangrijpende verhaal van haar opvoeding in een streng mormoons en zeer geïsoleerd gezin in Idaho (VS).

Ze heeft geen bewijs van haar geboorte, gaat niet naar school, helpt haar moeder als kruidengenezeres en werkt met haar broers in de sloperij van haar vader. Lange tijd conformeert ze zich aan deze geïsoleerde en uitzonderlijke situatie en aan de strenge opvattingen van haar vader. 

Tot ze op een gegeven moment beseft dat ze in het hoofd van haar vader woont. Dat start de zoektocht naar wat haar eigen gedachten en verlangens zijn. Met een beetje hulp van haar moeder en veel zelfstudie en doorzettingsvermogen leert ze lezen, schrijven en wiskunde. Het lukt haar zelfs om toegelaten te worden op de universiteit. Maar de overgang van het ene leven naar het andere is zeer groot. Zal het haar lukken?

Het boek adresseert grote en herkenbare vragen:

Hoe vind je je eigen identiteit?

En hoe verzoen je je met je eigen verleden en opvoeding?

Wanneer je het indringende boek van Tara Westover hebt gelezen, kun je alles wat het in je opriep delen op deze avond. Deel je leeservaringen en je eigen verhaal in een vertrouwelijke en open sfeer onder leiding van de ervaren gespreksbegeleiders Wil van der Heijden en Kees Weel.

Aan deze avonden zijn kosten verbonden: €20,-

Meer informatie en aanmelding: info@kcs-haarlem.nl

Delen:

Datum

08/11/2019 van 10:30 tot 16:00

Locatie

Karmelitaans Spiritueel Centrum


Thema

Debat en gesprek